PKN
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten
 
Oogstdienst zondag 4 november Oogstdienst zondag 4 november

OOGSTDIENST PROTESTANTSE GEMEENTE ZUTPHEN EN WARNSVELD/LEESTEN
in teken van VOEDSELBANK

In de oogstdienst op 4 november a.s. staan we er in de protestantse kerken te Zutphen en Warnsveld/Leesten bij stil dat het niet vanzelfsprekend is dat we mogen leven in een omgeving, waar brood op tafel is, een bed gespreid, waar mensen wonen die om je geven. Een dag om erbij stil te staan dat je daar dankbaar voor mag zijn. Onze dankbaarheid willen we omzetten in een helpende hand aan de VOEDSELBANK ‘DE EETKETEN’ in Zutphen.
 Graag nodigen wij u uit om mee te doen aan deze inzameling voor de voedselbank.
Uw overvloed van houdbare (verse/biologische) producten, zoals verse groente of fruit!, droge pastaproducten, rijst, volconserven (blikgroente, soep in blik, jam), zout, koffie, thee, suiker, broodbeleg, droge koekjes, e.d. (let op: houdbaarheid is belangrijk!) kunt u brengen:

Zutphen
zondag 4 november voor aanvang van de kerkdienst in de Walburgiskerk. Uw bijdrage wordt dan in ontvangst genomen en deze zal dan op de tafels voor in de kerk verzameld worden.

Warnsveld
zaterdag 3 november, tussen 10 en 12 uur, in de Martinuskerk. En zondag 4 november voor aanvang van de kerkdienst. Er zijn diakenen aanwezig om uw bijdrage in ontvangst te nemen. Denkt u eventueel ook aan nog geldige cadeaubonnen, waar u zelf niets mee doet.

Wilt u liever een financiële bijdrage doen, dan kan dit via de in de dienst te houden collecte of door het over te maken op onze bankrekening (Diaconie Zutphen: NL61 RABO 0376 7008 82 of Diaconie Warnsveld: NL85 FVLB 0699 9472 86) onder vermelding van ‘voedselbank’.

Deze dankdienst is dit jaar samen door de protestantse gemeentes georganiseerd. In beide kerken volgen we min of meer dezelfde liturgie.

Helpt u mee?!
De kinderen worden gevraagd vooral fruit mee te nemen (zie de bijbehorende flyer)

VOEDSELBANK ‘De EETKETEN’ ZUTPHEN kan onze giften goed gebruiken.

Diakonieën Protestantse gemeente Zutphen en protestantse gemeente Warnsveld/Leesten 

lees meer »
 
Verslag startzondag 16 september Verslag startzondag 16 september

Startzondag ‘belevingsmarkt’

Zondag 16 september vierden we een feestelijke startzondag, waarbij aangesloten werd bij het landelijke thema ‘een goed gesprek’. Na de viering was er een belevingsmarkt voor jong en oud; bij de marktkraampjes in en rondom de kerk hebben tal van kringen, commissies, colleges en werkgroepen zich gepresenteerd met informatie, materialen, uitdagende vragen, ludieke en creatieve activiteiten, lekkernijen, gadgets etc.  Bij elke marktkraam was een letter te verdienen, en met de verzamelde letters kon een woord worden gevormd. Degene die de letterkaart vol had en de oplossing goed had was Riet van Vemde. Het woord: ‘belevingsmarkt’.
Ook werd het bordje ‘groene kerk’ onthuld; vanaf nu zijn we ‘groene kerk. Daarmee hebben ons aangesloten bij de GroeneKerkenactie, gemeenschappen die kiezen voor duurzaam en bewust leven met een groot hart voor de schepping en zorg voor de naaste, waarbij we proberen om elk jaar een duurzame stap verder te zetten.
De startzondag werd afgesloten met het zingen van een aantal liederen in het koor van de kerk, samen met de Martinuscantorij, en voor ieder was er een mok met wat lekkers erin; symbolisch presentje om eens iemand uit te nodigen voor  ‘een goed gesprek’.

Christine Feenstra, Natasja Heuvelink, Anneke de Hoop

 

 
Verslag kerkenraadsavond, 14 september 2018 Verslag kerkenraadsavond, 14 september 2018

Op vrijdagavond 14 september startte de kerkenraad met het nieuwe seizoen. Bijgaand verslag is een weergave van die avond. 

Enkele losse foto's zijn te bekijken na de 'Lees meer'!

lees meer »
 
 
Direct naar:
 
NIEUW
> Programma BG&O 2018-2019
> Verslag kerkenraadsavond
Roemenië Returns


OVERIG
Updates Beleidsplan 2022
> Kerkdienstrooster 
t/m dec2018
Kindernevendienst
> AntependiaOnze kerkdiensten live / on demand:
kerkdienstgemist.nl of via de app
(tips voor gebruik)ADRES MARTINUSKERK 
Kerkplein 1
7231 AE Warnsveld

Kostertelefoon: 06-23530083

ANBI-gegevens: gemeente / diaconie

 
KerkZIN
Het gezamenlijke kerkblad van de P.G. Warnsveld/Leesten, P.G. Zutphen en de Evangelisch-Lutherse Gemeente Zutphen
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.