PKN
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten
 
protestantse kerk lezing protestantse kerk lezing

NCTV spreekt zich uit over wantrouwen in de samenleving

Kunnen christenen bijdragen aan een opbouw van vertrouwen in een wereld van gestold wantrouwen en afbrokkelend vertrouwen in de medemens? Op deze centrale vraag geeft Pieter-Jaap Aalbersberg antwoord tijdens de protestantse lezing 2019 op donderdag 31 oktober 2019 in de Koepelgevangenis in Arnhem. 

Pieter-Jaap Aalbersberg (1959) is sinds 1 februari 2019 de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Daarvoor was hij hoofdcommissaris van de Politie in Amsterdam. In 2014, na de ramp met vlucht MH17, gaf hij leiding aan de repatriëringsmissie in Oekraïne. 

Het bijwonen van de protestantse lezing is gratis. Wel graag even aanmelden via www.protestantsekerk.nl/lezing
 
 
jaarverslag 2018 diaconie jaarverslag 2018 diaconie
Hier is het jaarverslag 2018 van de diaconie te lezen
 
Boeiende klussen beschikbaar! Boeiende klussen beschikbaar!
Ja, je leest het goed. We hebben we een paar leuke en interessante ‘klussen’ beschikbaar! Misschien zit er iets voor jou bij?
 
Als eerste hebben we de ‘hamerklus’. We hebben in de Eekschuur en de kerk regelmatig lichte onderhoudsklussen die prima kunnen worden uitgevoerd door iemand die een schroevendraaier, hamer of boormachine weet te gebruiken. Nu blijven dit soort klussen nogal eens liggen of huren we daar betaalde krachten voor in. Jammer van het geld omdat er waarschijnlijk best iemand in de gemeente is die zo’n klus ook zou kunnen en willen doen. Alleen…wij weten nog niet dat jij dit wel kan en ook wel wil!   
Daarnaast hebben we de ‘kostersklus’. Johan Aartsen stopt per 1 juni met zijn kosterstaken en daarom zoeken we een opvolger. Wie gaat er meedraaien in de kosterspoule en zorgt ervoor dat iedere zondag de deur weer open staat, de lampen branden en alles weer spik en span klaar staat? Door het werken in een kosterspoule heb je gemiddeld eens per 4 weken dienst naast rouw- en trouwdiensten en bijvoorbeeld concerten.
Tot slot hebben we de ‘HR-klus’. Eén van de CvK activiteiten is het vervullen van de rol als werkgever voor onze betaalde en vrijwillige krachten. Dat willen we, net als al onze andere taken, goed en zorgvuldig doen. En daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken! Gaat de zorg voor onze medewerkers ook jou aan het hart en heb je ervaring met ‘HR zaken’? Dan leren we jou graag kennen!

Welke klus spreekt jou aan? Onze secretaris Jan-Joop Harkema hoort het graag! Bel (0575-471094) of mail () jij hem? Dank je wel!    

Namens het CvK,
Jan-Harmen de Goeijen

 
 
kerkmuzikaal profiel kerkmuzikaal profiel
Ter voorbereiding op de invulling van de vacature die gaat ontstaan door de pensionering van onze cantor-organist Wim Riefel, is er een kerkmuzikaal profiel van onze gemeente opgesteld.
Tijdens de gemeentevergadering van 17 februari 2019 zijn de hoofdlijnen van het kerkmuzikale profiel met de gemeente gedeeld. U kunt het kerkmuzikaal profiel van onze gemeente hier lezen.
De powerpoint presentatie van 17 februari is hier te zien.
 
Géén onderscheid bij huwelijk. Géén onderscheid bij huwelijk.
Géén onderscheid huwelijk vrouw/man, vrouw/vrouw of man/man.

De Synode van de Protestantse Kerk Nederland heeft op 15 november 2018 het besluit genomen om het onderscheid tussen het huwelijk van man en vrouw en andere levensverbintenissen te handhaven. Net als voorheen kunnen huwelijken van man en vrouw worden ingezegend, andere relaties gezegend. Het moderamen van de synode duidt het verschil als volgt aan: inzegenen heeft ‘een wat meer institutionele klank’, zegenen is ‘iets opener en speelser.’

De Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten herkent zich niet in dit besluit. Al vele jaren is het in onze gemeente de gewoonte om deze beide relatievormen als volkomen gelijkwaardig te zien en te behandelen. Wij staan voor een open, inclusieve kerk waarin geen onderscheid gemaakt wordt tussen verschillende relatievormen. Een kerk waarin de liefde voluit, veelkleurig gevierd mag worden, waarin alle mensen zich uitgesproken gezegend mogen weten met elkaar. Iedereen is welkom in onze kerk!
 
 
digitaal doneren 2 digitaal doneren 2
deel2
lees meer »
 
Digitaal doneren GIVT Digitaal doneren GIVT
Je collecte geven via je smartphone?!

Wie herkent dit: Zit je in de kerk, komt de collectezak voorbij, oeps, geen geld/collectebonnen in de portemonnee maar alleen een briefje van € 50,=. Het resultaat is dat je niets geeft. Toch jammer. Voor jou omdat je graag iets bewust zou willen bijdragen en voor de kerk omdat die jouw donatie misloopt.

Hiervoor is een oplossing ontwikkelt (ook voor de kerkradioluisteraars!) namelijk de Givt-app. Via deze applicatie op de smartphone kun je makkelijk contactloos, eenvoudig én anoniem geld geven terwijl de collectezak (te herkennen aan een kleine grijze button aan de zijkant) langskomt, zonder dat de donatie verwordt tot een kille financiële transactie.

Wij hebben besloten, als pilot voor een jaar, deze manier, naast de reguliere manieren van geven zoals collectebonnen en contant geld, in te voeren.

Om te starten met Givt is de Givt-app nodig. Deze kunt u thuis downloaden via www.givtapp.net/download of direct in de AppStore of Google Play. De werkwijze is simpel: U als donateur heeft de Givt-app op uw mobiele telefoon staan waarmee u een bedrag naar keuze kunt doneren voor de 1e en 2e collecteronde. U dient bluetooth op uw telefoon te activeren. Door met de telefoon een handgebaar naar de collectezak (of zendingsbus) te maken geeft u uw gift. Givt incasseert het bedrag en draagt dit af aan de kerk. De kerk ziet op een digitaal dashboard wanneer en voor welk doel (specifiek en anoniem!) is gegeven.

Eveneens kan er eenvoudig gegeven worden aan de zendingsbus achterin de kerk. Selecteer het bedrag wat u wilt geven en beweeg de telefoon/app langs de zendingsbus en de zender registreert specifiek uw (anonieme) donatie voor de zending.

Voor het geven door kerkradioluisteraars kan dit ook dmv de Givt-app. Selecteer het bedrag wat u wilt geven (zowel de 1e als 2e collecte) en ipv het selecteren van “collectemiddel” selecteert u in de “lijst” van deelnemers vanuit de blauwe balk “kerken”. Selecteer hieruit de “Protestantse Gem. Warnsveld/Leesten” en klik vervolgens op de groene balk “geven”.
 
Het verzamelen van alle giften voor de belastingaangifte is altijd een hele klus. Als je geeft met Givt hoeft dat niet meer! Je kan namelijk voor elk jaar een overzicht van al jouw giften die zijn gegeven met Givt downloaden. Dit overzicht kan je dan mooi gebruiken als bewijs bij je belastingaangifte.

Binnenkort zal het nodige promotiematerieel in de kerk aanwezig zijn. Mochten er vragen zijn dan kan er contact opgenomen worden met Raymond Mulder, CvK lid via en/of 06-55822760.

Ook nog: een filmpje

vervolg deel 2
lees meer »
 
 
KerkZIN
Het gezamenlijke kerkblad van de P.G. Warnsveld/Leesten, P.G. Zutphen en de Evangelisch-Lutherse Gemeente Zutphen
- oktober 2019
Voor eerdere uitgaven zie:
meer
 
Direct naar:
 
NIEUW
> Digitaal doneren. Givt
> Begroting 2019
> Programma BG&O 2019-2020


OVERIG
> Beleidsplan 2019 - 2022
> Kerkdienstrooster 
t/m okt. 2019
Kindernevendienst
> AntependiaOnze kerkdiensten live / on demand:
kerkdienstgemist.nl of via de app
(tips voor gebruik)ADRES MARTINUSKERK 
Kerkplein 1
7231 AE Warnsveld

Kostertelefoon: 06-23530083

ANBI-gegevens: gemeente / diaconie

 
Privacyverklaring
Klik hier voor de privacyverklaring van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.