PKN
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten
 
inbraak inbraak

Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten
College van Kerkrentmeesters

Update inbraak kerk en Eekschuur:

Zoals u mogelijk al gehoord zult hebben is er in de nacht van 7 op 8 december helaas ingebroken in de Eekschuur. Bij deze inbraak zijn o.a. sleutels van de kerk buitgemaakt, waarmee ook in de kerk is ingebroken.

Naast schade aan deuren en kasten is er ook helaas veel gestolen. Zo is er contant geld ontvreemd uit de Eekschuur. Verder sleutels, de inhoud van het spaarvarken van de Kindernevendienst, een microfoon en snoer. In de kerk zijn o.a. de zendingsbussen leeggehaald, maar het allerergste, is ons eeuwenoude avondmaal zilver uit de kluis gestolen. Al het andere is uiteraard erg vervelend, maar ons avondmaal zilver is onvervangbaar en ons allemaal erg dierbaar. Dit verlies raakt ons als gemeente dan ook niet alleen financieel, maar ook zeker emotioneel.
 

lees meer »
 
Digitaal doneren GIVT Digitaal doneren GIVT

Je collecte geven via je smartphone?!

Wie herkent dit: Zit je in de kerk, komt de collectezak voorbij, oeps, geen geld/collectebonnen in de portemonnee maar alleen een briefje van € 50,=. Het resultaat is dat je niets geeft. Toch jammer. Voor jou omdat je graag iets bewust zou willen bijdragen en voor de kerk omdat die jouw donatie misloopt.

Hiervoor is een oplossing ontwikkelt (ook voor de kerkradioluisteraars!) namelijk de Givt-app. Via deze applicatie op de smartphone kun je makkelijk contactloos, eenvoudig én anoniem geld geven terwijl de collectezak (te herkennen aan een kleine grijze button aan de zijkant) langskomt, zonder dat de donatie verwordt tot een kille financiële transactie.

Wij hebben besloten, als pilot voor een jaar, deze manier, naast de reguliere manieren van geven zoals collectebonnen en contant geld, in te voeren.

Om te starten met Givt is de Givt-app nodig. Deze kunt u thuis downloaden via www.givtapp.net/download of direct in de AppStore of Google Play. De werkwijze is simpel: U als donateur heeft de Givt-app op uw mobiele telefoon staan waarmee u een bedrag naar keuze kunt doneren voor de 1e en 2e collecteronde. U dient bluetooth op uw telefoon te activeren. Door met de telefoon een handgebaar naar de collectezak (of zendingsbus) te maken geeft u uw gift. Givt incasseert het bedrag en draagt dit af aan de kerk. De kerk ziet op een digitaal dashboard wanneer en voor welk doel (specifiek en anoniem!) is gegeven.
 

lees meer »
 
Kerstkuier, 24 december 2018 Kerstkuier, 24 december 2018

 
Verslag startzondag 16 september Verslag startzondag 16 september

Startzondag ‘belevingsmarkt’

Zondag 16 september vierden we een feestelijke startzondag, waarbij aangesloten werd bij het landelijke thema ‘een goed gesprek’. Na de viering was er een belevingsmarkt voor jong en oud; bij de marktkraampjes in en rondom de kerk hebben tal van kringen, commissies, colleges en werkgroepen zich gepresenteerd met informatie, materialen, uitdagende vragen, ludieke en creatieve activiteiten, lekkernijen, gadgets etc.  Bij elke marktkraam was een letter te verdienen, en met de verzamelde letters kon een woord worden gevormd. Degene die de letterkaart vol had en de oplossing goed had was Riet van Vemde. Het woord: ‘belevingsmarkt’.
 

lees meer »
 
Verslag kerkenraadsavond, 14 september 2018 Verslag kerkenraadsavond, 14 september 2018

Op vrijdagavond 14 september startte de kerkenraad met het nieuwe seizoen. Bijgaand verslag is een weergave van die avond. 

Enkele losse foto's zijn te bekijken na de 'Lees meer'!

lees meer »
 
 
KerkZIN
Het gezamenlijke kerkblad van de P.G. Warnsveld/Leesten, P.G. Zutphen en de Evangelisch-Lutherse Gemeente Zutphen
 
- december 2018/januari 2019

Voor eerdere uitgaven zie:
meer
 
Direct naar:
 
NIEUW
> Digitaal doneren. Givt
> Begroting 2019
> Kerstkuier
> Programma BG&O 2018-2019OVERIG
> Beleidsplan 2019 - 2022
> Kerkdienstrooster 
t/m feb 2019
Kindernevendienst
> AntependiaOnze kerkdiensten live / on demand:
kerkdienstgemist.nl of via de app
(tips voor gebruik)ADRES MARTINUSKERK 
Kerkplein 1
7231 AE Warnsveld

Kostertelefoon: 06-23530083

ANBI-gegevens: gemeente / diaconie

 
Privecyverklaring
Klik hier voor de privacyverklaring van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten.
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.