PKN
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten
 
video carillon video carillon
 
nieuws nieuws
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten 

December 2020

Beste leden van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten,                          
Graag willen we u weer informeren over een aantal belangrijke zaken.
Helaas kon de gemeentevergadering van zondag 8 november jl. niet doorgaan en daarom willen we u en jullie via deze weg bijpraten over het volgende.
 
Beroepingswerk
Zoals u weet heeft de eerste procedure helaas geen geschikte kandidaat opgeleverd in de vacature van ds. Anneke de Hoop. In overleg met de kerkenraad heeft de beroepingscommissie de vacaturetekst nog eens kritisch bekeken en aangepast en is er opnieuw contact geweest met het mobiliteitsbureau van de landelijke kerk. Inmiddels staat de vacature weer op de website van onze en van de landelijke kerk en hopen we dat deze tweede ronde de gewenste reacties zal opleveren.
 
Voorzitterschap diaconie
Na het afscheid van Klaas Jellema als voorzitter van de diaconie bleven er een paar diakenen over, die ook nog maar recent waren begonnen. Geen van hen voelde zich bekwaam om nu al voorzitter te worden. Daarom was het een mooie oplossing dat Michiel van Alphen aanbood om voor de periode van een half jaar het voorzitterschap op zich te nemen.
Vanwege de tijdelijkheid zal hij niet worden bevestigd als ambtsdrager.
 
Nieuwe website
Al langere tijd wordt er samen met de Protestantse Gemeente Zutphen hard gewerkt aan een nieuwe website. De voorbereiding vordert en over enige tijd zal de nieuwe website worden gepresenteerd. We zijn blij onszelf straks op een frisse en heldere manier te kunnen presenteren.
 
Blik op de toekomst
Onder deze titel presenteerde het College van Kerkrentmeesters haar visie op een financieel gezonde toekomst voor onze kerk. Het was de bedoeling om deze visie op 8 november te delen met u, maar dat kon niet. Wilt u deze presentatie per mail ontvangen, laat het dan weten aan: elmabusz@gmail.com En wilt u erop reageren, dan kan dat natuurlijk ook.
 
Openstelling kerk
Vanwege het feit, dat onze Martinuskerk beperkt open is en er tijdens de vieringen maximaal 30 bezoekers aanwezig mogen zijn, heeft de kerkenraad besloten om tijdens de adventsperiode is de kerk iedere zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 14.00 uur open te stellen. Gedurende de openstelling is iedereen van harte welkom, zowel onze leden als niet leden (dus zegt het voort in uw omgeving). Er zijn gastheren-gastvrouwen aanwezig om alles in goede banen te leiden, waarbij de richtlijnen van het RIVM worden gehanteerd..
Onze kerk zal beperkt versierd zijn en door onze organist, Jeroen Pijpers, is een cd gemaakt met passende muziek voor deze tijd. Deze zal tijdens de openstelling beluisterd kunnen worden.
Ook als u een kaarsje wil aansteken is dit nog steeds mogelijk.
 
Wenskerstboom op het kerkplein
Op het kerkplein komt een kerst-wensboom te staan waarin iedereen een wens kan ophangen.
 
Namens de kerkenraad,
Peter Verhoeven (voorzitter)
Corien Ruijsink (scriba)
 
 
niet alleen niet alleen

UIt: Trouw 18 maart 2020

Website voor hulpbehoevenden Kerken, christelijke organisaties en de ChristenUnie en SGP hebben in nauw contact met de overheid de website www.nietalleen.nl opgezet.
Daar worden in deze coronatijden hulpbehoevende mensen – hond uitlaten, boodschappen doen, een telefoongesprek – in contact gebracht met lokale hulporganisaties.
Mochten die geen soelaas bieden, dan zorgen kerken dat er op een andere manier hulp wordt geregeld.
Hulpvragers kunnen ook bellen met 0800-1322. De website en het telefoonnummer zijn vanaf vandaag actief.
 
 
jaarverslag 2018 diaconie jaarverslag 2018 diaconie
Hier is het jaarverslag 2018 van de diaconie te lezen
 
Géén onderscheid bij huwelijk. Géén onderscheid bij huwelijk.
Géén onderscheid huwelijk vrouw/man, vrouw/vrouw of man/man.

De Synode van de Protestantse Kerk Nederland heeft op 15 november 2018 het besluit genomen om het onderscheid tussen het huwelijk van man en vrouw en andere levensverbintenissen te handhaven. Net als voorheen kunnen huwelijken van man en vrouw worden ingezegend, andere relaties gezegend. Het moderamen van de synode duidt het verschil als volgt aan: inzegenen heeft ‘een wat meer institutionele klank’, zegenen is ‘iets opener en speelser.’

De Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten herkent zich niet in dit besluit. Al vele jaren is het in onze gemeente de gewoonte om deze beide relatievormen als volkomen gelijkwaardig te zien en te behandelen. Wij staan voor een open, inclusieve kerk waarin geen onderscheid gemaakt wordt tussen verschillende relatievormen. Een kerk waarin de liefde voluit, veelkleurig gevierd mag worden, waarin alle mensen zich uitgesproken gezegend mogen weten met elkaar. Iedereen is welkom in onze kerk!
 
 
Digitaal doneren GIVT Digitaal doneren GIVT
Je collecte geven via je smartphone?!

Wie herkent dit: Zit je in de kerk, komt de collectezak voorbij, oeps, geen geld/collectebonnen in de portemonnee maar alleen een briefje van € 50,=. Het resultaat is dat je niets geeft. Toch jammer. Voor jou omdat je graag iets bewust zou willen bijdragen en voor de kerk omdat die jouw donatie misloopt.

Hiervoor is een oplossing ontwikkelt (ook voor de kerkradioluisteraars!) namelijk de Givt-app. Via deze applicatie op de smartphone kun je makkelijk contactloos, eenvoudig én anoniem geld geven terwijl de collectezak (te herkennen aan een kleine grijze button aan de zijkant) langskomt, zonder dat de donatie verwordt tot een kille financiële transactie.

Wij hebben besloten, als pilot voor een jaar, deze manier, naast de reguliere manieren van geven zoals collectebonnen en contant geld, in te voeren.

Om te starten met Givt is de Givt-app nodig. Deze kunt u thuis downloaden via www.givtapp.net/download of direct in de AppStore of Google Play. De werkwijze is simpel: U als donateur heeft de Givt-app op uw mobiele telefoon staan waarmee u een bedrag naar keuze kunt doneren voor de 1e en 2e collecteronde. U dient bluetooth op uw telefoon te activeren. Door met de telefoon een handgebaar naar de collectezak (of zendingsbus) te maken geeft u uw gift. Givt incasseert het bedrag en draagt dit af aan de kerk. De kerk ziet op een digitaal dashboard wanneer en voor welk doel (specifiek en anoniem!) is gegeven.

Eveneens kan er eenvoudig gegeven worden aan de zendingsbus achterin de kerk. Selecteer het bedrag wat u wilt geven en beweeg de telefoon/app langs de zendingsbus en de zender registreert specifiek uw (anonieme) donatie voor de zending.

Voor het geven door kerkradioluisteraars kan dit ook dmv de Givt-app. Selecteer het bedrag wat u wilt geven (zowel de 1e als 2e collecte) en ipv het selecteren van “collectemiddel” selecteert u in de “lijst” van deelnemers vanuit de blauwe balk “kerken”. Selecteer hieruit de “Protestantse Gem. Warnsveld/Leesten” en klik vervolgens op de groene balk “geven”.
 
Het verzamelen van alle giften voor de belastingaangifte is altijd een hele klus. Als je geeft met Givt hoeft dat niet meer! Je kan namelijk voor elk jaar een overzicht van al jouw giften die zijn gegeven met Givt downloaden. Dit overzicht kan je dan mooi gebruiken als bewijs bij je belastingaangifte.

Binnenkort zal het nodige promotiematerieel in de kerk aanwezig zijn. Mochten er vragen zijn dan kan er contact opgenomen worden met Raymond Mulder, CvK lid via raymond.mulder@upcmail.nl en/of 06-55822760.

Ook nog: een filmpje

vervolg deel 2
lees meer »
 
digitaal doneren 2 digitaal doneren 2
deel2

 
lees meer »
 
 
KerkZIN
Het gezamenlijke kerkblad van de P.G. Warnsveld/Leesten, P.G. Zutphen en de Evangelisch-Lutherse Gemeente ZutphenVoor eerdere uitgaven zie:
meer
 
Direct naar:
 
NIEUW
> Hulp nodig?
> film kindernevendienst
> vacature predikant
> Digitaal doneren. Givt
> Programma BG&O 2020-2021

OVERIG
> Beleidsplan 2019 - 2022
> Kerkdienstrooster t/m februari 2021
Kindernevendienst
> AntependiaOnze kerkdiensten live / on demand:
kerkdienstgemist.nl of via de app
(tips voor gebruik)ADRES MARTINUSKERK 
Kerkplein 1
7231 AE Warnsveld

Kostertelefoon: 06-23530083

ANBI-gegevens:
gemeente / diaconie

 
Privacyverklaring
Klik hier voor de privacyverklaring van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.