PKN
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten
 
Activiteitenprogramma 2020-2021 (BG&O)
« vorige  |  februari 2021  |  volgende »

Dinsdag 16 februari 2021 Lezing: Prof. Heleen Zorgdrager: Tussen Hooglied en # MeToo = UITGESTELD
Locatie: Martinuskerk (aanmelden verplicht)
Tijdstip: 20.00 uur

In het kader van de serie lezingen rond het thema: “Vrijheid en ……” spreekt Prof. Dr. Heleen Zorgdrager over:

"Tussen Hooglied en #MeToo: bevrijdend omgaan met seks en gender"

De trits seks-religie-kerk is een mijnenveld. De kerk heeft bepaald geen gelukkig trackrecord waar het gaat om haar moraal van seksualiteit. Oudere generaties kunnen erover meespreken. Voor veel mensen kwam de seksuele revolutie van de jaren 60 (Turks Fruit!) als een echte bevrijding. Weg met schaamte, schuldgevoel, onderdrukking van verlangen. Vrijheid en authenticiteit werden de toverwoorden. Toch gaan er nu, een halve eeuw later, stemmen op van spraakmakende filosofen en psychotherapeuten die stellen "met die seksuele vrijheid van ons valt het nogal tegen." Ze wijzen op naar nieuwe onzekerheden rond seks en relaties in tijden van Tinder, en naar de lawine aan #MeToo verhalen. Alles kan, maar niet alles voelt fijn. Freelancen in de liefde geeft stress. We willen vrij zijn maar ook een relatie die intiem en veilig is. Een waaier aan genderopties geeft vrijheid, maar wat maakt je de mens die je bent?
In deze lezing wil Heleen Zorgdrager de stand van zaken in onze cultuur peilen. Wat kunnen we vanuit een gelovig perspectief bijdragen aan de discussies in de media of het geworstel in de therapeutische spreekkamer? Welke nieuwe theologische benaderingen zijn er die ons kunnen helpen aan taal en beelden? Hoe spelen we veilig met het heilige vuur van erotiek?

Aanmelden: middels een mail naar Sam Terpstra: terpdiep@xs4all.nl  ondervermelding van naam, telefoonnummer en aantal personen. U krijgt dan een bevestiging.

(klik hieronder voor verdere info over Heleen Zorgdrager)

lees meer »

 

Woensdag 17 februari 2021 t/m zaterdag 3 april 2021 Wandel 40-daagse

Wandel 40-daagse 2021

Wandelen is fijn!
Wandelen is gezond!
Hippocrates zei het al: “wandelen is het beste medicijn”


Vanuit de protestantse gemeente Zutphen is het volgende initiatief genomen: In de 40 dagen tijd, dus vanaf Aswoensdag 17-02-21, willen we elke week aan de wandel;  laagdrempelig - twee aan twee - veilig - inspirerend. En voor iedereen, jong en oud, snel of langzaam, ook met rollator, rolstoel of scootmobiel.

Als je mee wilt doen, geef je dan op bij Ronald Heins, één van de predikanten van Zutphen:
per e-,mail:    wandelen@pknzutphen.nl
of telefoon:    0648818447 of 0627136879


Elke zondag worden alle namen van hen die zich hebben opgegeven in een hoge hoed gedaan en worden er tweetallen uitgehaald. Jullie krijgen een mail of telefoontje met elkaars contactgegevens. Samen maak je een afspraak waar, wanneer en hoe lang je gaat lopen. Zo heb je elke week een wandelmaatje.
Volgens de traditie van de pelgrimsgroep krijg je ook elke week een eenvoudige liturgie mee met een Bijbeltekst, een lied, een gebed en een paar vragen om onderweg te bespreken. We volgen daarin de thema’s van de diensten in de 40-dagentijd: de zeven werken van barmhartigheid.

Laten we samen op pad gaan! Laat je verrassen.
Doe mee!

Hartelijke pelgrimsgroet van Ronald Heins
e-mail:  wandelen@pknzutphen.nl
Tel 0648818447 of 0627136879
(lees hierna verder)

lees meer »

 

Dinsdag 23 februari 2021 Mediteren in de Martinus (1e van 4x)
Locatie: Martinuskerk
Tijdstip: 19.30  - 20.15 uur

1e van 4 avonden

‘Wie de weg van meditatie gaat, leert geen andere werkelijkheid kennen dan degene waarin we leven. Hij of zij leert die werkelijkheid wel ánders kennen. Een aandachtige houding maakt je opmerkzaam voor sporen van Gods aanwezigheid.’


Dit voorjaar komen we weer bij elkaar in het koor van de kerk en mediteren bij een tekst of beeld. Heb je een meditatiebankje of -kussen? Neem dat dan mee + een kleed voor op de grond. Er zijn stoelen beschikbaar. Ervaring met meditatie is niet nodig. Doe gerust een keer mee om na te gaan of het bij je past.
In verband met het coronavirus is opgave vooraf noodzakelijk. Afhankelijk van de situatie van het moment besluiten we óf het doorgaat en met hoeveel mensen.

Begeleiding en opgave: Jeanet Aartsen en Henri Knol,
j.a.aartsen@gmail.com (nieuw mailadres!), tel. (0575) 57 31 75.

Er zijn geen kosten aan verbonden.
 

 


 
KerkZIN
Het gezamenlijke kerkblad van de P.G. Warnsveld/Leesten, P.G. Zutphen en de Evangelisch-Lutherse Gemeente ZutphenVoor eerdere uitgaven zie:
meer
 
Direct naar:
 
NIEUW
> Hulp nodig?
> film paaskuier 2021
> Digitaal doneren. Givt
> Programma BG&O 2020-2021

OVERIG
> Beleidsplan 2019 - 2022
> Kerkdienstrooster t/m april 2021
Kindernevendienst
> AntependiaOnze kerkdiensten live / on demand:
kerkdienstgemist.nl of via de app
(tips voor gebruik)ADRES MARTINUSKERK 
Kerkplein 1
7231 AE Warnsveld

Kostertelefoon: 06-23530083

ANBI-gegevens:
gemeente / diaconie

 
Privacyverklaring
Klik hier voor de privacyverklaring van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.