PKN
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten
 
GGnet GGnet
GGNet: Netwerk voor Geestelijke Gezondheidszorg in Oost-Gelderland, Apeldoorn en Zutphen
Vordenseweg 12, 7230 GC Warnsveld


Contactpersoon:

Secretariaat Dienst Geestelijke Verzorging:
Jan Willem Hengeveld, tel. 088-933 5166 (?).

Geestelijke Verzorging bij GGNet
Opgenomen worden in een psychiatrisch centrum is een indringende ervaring, die veel kan oproepen bij patiënten en hun familie: vragen, angst, onzekerheid, boosheid, verdriet en wanhoop zelfs. De Dienst Geestelijke Verzorging biedt mensen een plek om op verhaal te komen, en om hen te begeleiden in levens- en geloofsvragen. Om het samen uit te houden waar alles lijkt vast te lopen, maar ook samen te blijven zoeken naar kansen op een nieuwe levensweg. 
Dat doen we in thema-uren, levensbeschouwelijk groepswerk, individuele begeleidingsgesprekken, en kerkdiensten. Daarnaast is de DGV betrokken bij ethische vragen binnen de instelling, o.a. als gespreksleiding bij ‘moreel beraad’. En een van de collega’s, Ferdi Keppels is mindfulness-trainer voor medewerkers én voor cliënten.
De DGV beschikt op de hoofdlocatie Warnsveld in bungalow ’t Onderschoer over 3 ruime spreekkamers.

Momenteel bestaat het team in Warnsveld uit deze geestelijk verzorgers:
  • Jan Willem Hengeveld
  • Ferdi Keppels (humanistisch raadsvrouw)

Zondagse vieringen Vredeskapel
Elke zondag is er een sfeervolle, oecumenisch getinte viering om 10.30 uur in de Vredeskapel op het GGNet-terrein, waarbij iedereen van harte welkom is. De protestantse diensten worden in het kerkblad gepubliceerd en dan is er vanuit de Prot. Gem. Warnsveld/Leesten ook ambtelijke vertegenwoordiging in de Vredeskapel. Daarnaast is er een trouwe vrijwilligersgroep vanuit de kerk die al jaren ondersteuning biedt: bij het ophalen van bewoners naar de vieringen, en bij de stilte-uren op maandag in de kapel. Deze groep vrijwilligers wordt wel steeds kleiner: omdat cliënten zichzelf steeds beter redden, en omdat er weinig ouderen meer zijn op het terrein.
Overigens worden in de Vredeskapel regelmatig kleine exposities gehouden met kunstwerken van bewoners.

Stiltecentrum en Stiltetuin
Bij het Onderschoer is tevens een Stiltecentrum. De Vredeskapel is geopend op maandag van 13.00 tot 14.00 uur. Deze uren zijn bedoeld voor wie rust zoekt, een kaars wil aansteken of naar muziek wil luisteren. Op de achtergrond zijn vrijwilligers aanwezig, voor wie even wil praten.
Het Stiltecentrum kan geopend worden als er iemand aanwezig is in het Onderschoer. Kapel en Stiltecentrum worden met elkaar verbonden door de prachtige Stiltetuin, die in de vorm van een labyrint is aangelegd: een verbeelding van de soms kronkelige levensweg, die toch naar het midden leidt: de bron van waaruit je je weg (met nieuwe levensmoed) weer kunt vervolgen.
 

Contactlijn met de Kerk
Via bezoek aan een Kerkenraadsvergadering, voorgaan in diensten in de Martinuskerk, en collegiaal contact met de predikanten, onderhoudt Leonard van Wijk de relatie tussen de Warnsveldse Kerk en de Dienst Geestelijke Verzorging onderhouden.

Ontwikkelingen
Tot 2020 zal het aantal bedden in Warnsveld, Winterswijk, Zutphen, Doetinchem en Apeldoorn verder worden afgebouwd met minimaal 30%. Want de ontwikkeling gaat steeds meer richting: mensen niet langdurig opnemen, maar thuis zorg bieden. Dit betekent dat de DGV geleidelijk met de beddenafbouw mee zal moeten krimpen. Voor 2015 betekent dit dat een collega die met pensioen gaat, niet meer zal worden vervangen.
De locatie Warnsveld zal in de toekomst grotendeels gehandhaafd worden; de afbouw vindt vooral in Apeldoorn plaats.

Vrijwilliger worden?
De vrijwilligerscoördinator van GGNet: John Sas kan u informatie geven over het ‘Maatjesproject’, waarbij u voor langere tijd vaste bezoeker wordt van één patiënt(e), om bijvoorbeeld leuke dingen te doen als samen naar de markt fietsen. Tel. 088-933 4784; of j.sas@ggnet.nl. 
terug
 
 
KerkZIN
Het gezamenlijke kerkblad van de P.G. Warnsveld/Leesten, P.G. Zutphen en de Evangelisch-Lutherse Gemeente ZutphenVoor eerdere uitgaven zie:
meer
 
Direct naar:
 
NIEUW
> Hulp nodig?
> film paaskuier 2021
> Digitaal doneren. Givt
> Programma BG&O 2020-2021

OVERIG
> Beleidsplan 2019 - 2022
> Kerkdienstrooster t/m april 2021
Kindernevendienst
> AntependiaOnze kerkdiensten live / on demand:
kerkdienstgemist.nl of via de app
(tips voor gebruik)ADRES MARTINUSKERK 
Kerkplein 1
7231 AE Warnsveld

Kostertelefoon: 06-23530083

ANBI-gegevens:
gemeente / diaconie

 
Privacyverklaring
Klik hier voor de privacyverklaring van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.