PKN
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten
 

woensdag 26 september 2018

Leerhuis in de joodse traditie

Locatie: 
 Eekschuur
Tijdstip: 
 10.00 uur

Vorig seizoen lazen we het boek van Jonathan Sacks: 'Niet in Gods naam'; het leverde veel stof tot studie en discussie op. Komend seizoen wordt het boek 'Joodser dan dit krijgt u het niet' van Rabbijn Tamarah Benima gelezen; dat hebben we vorig jaar met elkaar uitgekozen. Op de achterflap staat: Iedereen heeft een mening over Joden, het Oude Testament, de Sjoa en Israël. Maar wat weten we echt over het Jodendom? Zij spreekt liever over beschaving: wat houdt dit verspreid levende volk al zo veel eeuwen bij elkaar? Wat is de oorsprong van de cultuur van vragen stellen? Wat is er zo prettig aan de ogenschijnlijke chaos van sommige sjoeldiensten?  Meer dan voldoende stof voor pittige gesprekken, deze winter; onder leiding van Margreet Bergkotte, Liesbeth Burger en Josephine Wilschut. Omdat de Eekschuur de eerste week van oktober dicht is, beginnen we een week eerder: woensdag 26 en donderdag 27 september, 10 uur, Eekschuur. De andere data: 31 okt/1 nov.; 28/29 nov; 23/24 jan.; 6/7 febr.; 6/7 maart; 3/4 april. Opgave is wel prettig, bij Liesbeth Burger; misschien kunnen we dan gezamenlijk het boek bestellen.

terug
 


 
KerkZIN
Het gezamenlijke kerkblad van de P.G. Warnsveld/Leesten, P.G. Zutphen en de Evangelisch-Lutherse Gemeente ZutphenVoor eerdere uitgaven zie:
meer
 
Direct naar:
 
NIEUW
> Hulp nodig?
> film paaskuier 2021
> Digitaal doneren. Givt
> Programma BG&O 2020-2021

OVERIG
> Beleidsplan 2019 - 2022
> Kerkdienstrooster t/m april 2021
Kindernevendienst
> AntependiaOnze kerkdiensten live / on demand:
kerkdienstgemist.nl of via de app
(tips voor gebruik)ADRES MARTINUSKERK 
Kerkplein 1
7231 AE Warnsveld

Kostertelefoon: 06-23530083

ANBI-gegevens:
gemeente / diaconie

 
Privacyverklaring
Klik hier voor de privacyverklaring van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.