PKN
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten
 
nieuws nieuws
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten 

December 2020

Beste leden van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten,                          
Graag willen we u weer informeren over een aantal belangrijke zaken.
Helaas kon de gemeentevergadering van zondag 8 november jl. niet doorgaan en daarom willen we u en jullie via deze weg bijpraten over het volgende.
 
Beroepingswerk
Zoals u weet heeft de eerste procedure helaas geen geschikte kandidaat opgeleverd in de vacature van ds. Anneke de Hoop. In overleg met de kerkenraad heeft de beroepingscommissie de vacaturetekst nog eens kritisch bekeken en aangepast en is er opnieuw contact geweest met het mobiliteitsbureau van de landelijke kerk. Inmiddels staat de vacature weer op de website van onze en van de landelijke kerk en hopen we dat deze tweede ronde de gewenste reacties zal opleveren.
 
Voorzitterschap diaconie
Na het afscheid van Klaas Jellema als voorzitter van de diaconie bleven er een paar diakenen over, die ook nog maar recent waren begonnen. Geen van hen voelde zich bekwaam om nu al voorzitter te worden. Daarom was het een mooie oplossing dat Michiel van Alphen aanbood om voor de periode van een half jaar het voorzitterschap op zich te nemen.
Vanwege de tijdelijkheid zal hij niet worden bevestigd als ambtsdrager.
 
Nieuwe website
Al langere tijd wordt er samen met de Protestantse Gemeente Zutphen hard gewerkt aan een nieuwe website. De voorbereiding vordert en over enige tijd zal de nieuwe website worden gepresenteerd. We zijn blij onszelf straks op een frisse en heldere manier te kunnen presenteren.
 
Blik op de toekomst
Onder deze titel presenteerde het College van Kerkrentmeesters haar visie op een financieel gezonde toekomst voor onze kerk. Het was de bedoeling om deze visie op 8 november te delen met u, maar dat kon niet. Wilt u deze presentatie per mail ontvangen, laat het dan weten aan: elmabusz@gmail.com En wilt u erop reageren, dan kan dat natuurlijk ook.
 
Openstelling kerk
Vanwege het feit, dat onze Martinuskerk beperkt open is en er tijdens de vieringen maximaal 30 bezoekers aanwezig mogen zijn, heeft de kerkenraad besloten om tijdens de adventsperiode is de kerk iedere zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 14.00 uur open te stellen. Gedurende de openstelling is iedereen van harte welkom, zowel onze leden als niet leden (dus zegt het voort in uw omgeving). Er zijn gastheren-gastvrouwen aanwezig om alles in goede banen te leiden, waarbij de richtlijnen van het RIVM worden gehanteerd..
Onze kerk zal beperkt versierd zijn en door onze organist, Jeroen Pijpers, is een cd gemaakt met passende muziek voor deze tijd. Deze zal tijdens de openstelling beluisterd kunnen worden.
Ook als u een kaarsje wil aansteken is dit nog steeds mogelijk.
 
Wenskerstboom op het kerkplein
Op het kerkplein komt een kerst-wensboom te staan waarin iedereen een wens kan ophangen.
 
Namens de kerkenraad,
Peter Verhoeven (voorzitter)
Corien Ruijsink (scriba)
 
terug
 
 
KerkZIN
Het gezamenlijke kerkblad van de P.G. Warnsveld/Leesten, P.G. Zutphen en de Evangelisch-Lutherse Gemeente ZutphenVoor eerdere uitgaven zie:
meer
 
Direct naar:
 
NIEUW
> Hulp nodig?
> film kindernevendienst
> vacature predikant
> Digitaal doneren. Givt
> Programma BG&O 2020-2021

OVERIG
> Beleidsplan 2019 - 2022
> Kerkdienstrooster t/m februari 2021
Kindernevendienst
> AntependiaOnze kerkdiensten live / on demand:
kerkdienstgemist.nl of via de app
(tips voor gebruik)ADRES MARTINUSKERK 
Kerkplein 1
7231 AE Warnsveld

Kostertelefoon: 06-23530083

ANBI-gegevens:
gemeente / diaconie

 
Privacyverklaring
Klik hier voor de privacyverklaring van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.