PKN
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten
 

zaterdag 29 september 2018 t/m zondag 30 september 2018

WAQ-Kunstroute

Locatie: 
 Martinuskerk
Tijdstip: 
 11.00 uur  - 17.00 uur

Knip (1939 Midwolda) maakt grote schilderijen, olieverf op doek. Abstracties met een figuratief.element. Daarbij worden gevonden composities tot één geheel gemaakt.
Ze is vooral gefascineerd door het materiaal waarmee ze werkt. De verf dus en ook de huid van het doek en hoe het één op het ander inwerkt, reageert. De flexibiliteit van de olieverf en zien hoe de verschillende lagen op elkaar afstemmen. Er gebeurt van alles op het doek. De verf krijgt alle kans, er wordt ingegrepen, doorgewerkt soms op grillige verfsporen. Door experimenten komen figuurlijke elementen en vormen naar voren en die worden dan verder uitgewerkt. Het werk roept verwondering op door de veelzijdigheid ervan. Soms is het ingetogen-strak zelfs, mystiek, dan weer uitbundig, kleurrijk. In die uitbarsting van kleuren én de sterke composities ervaar je een grote schilderkunstige zeggingskracht.
 
In de Martinuskerk komen een stuk of 15 heel verschillende werken van Hemmechien: variërend van de schepping, 3 kerkramen, een annunciatie en madonna, klassieke oudheid, natuur en fresco's, tot liefde en dans.

 

terug
 


 
KerkZIN
Het gezamenlijke kerkblad van de P.G. Warnsveld/Leesten, P.G. Zutphen en de Evangelisch-Lutherse Gemeente ZutphenVoor eerdere uitgaven zie:
meer
 
Direct naar:
 
NIEUW
> Hulp nodig?
> film paaskuier 2021
> Digitaal doneren. Givt
> Programma BG&O 2020-2021

OVERIG
> Beleidsplan 2019 - 2022
> Kerkdienstrooster t/m april 2021
Kindernevendienst
> AntependiaOnze kerkdiensten live / on demand:
kerkdienstgemist.nl of via de app
(tips voor gebruik)ADRES MARTINUSKERK 
Kerkplein 1
7231 AE Warnsveld

Kostertelefoon: 06-23530083

ANBI-gegevens:
gemeente / diaconie

 
Privacyverklaring
Klik hier voor de privacyverklaring van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.