PKN
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten
 
Kerúb 2017 Kerúb 2017
groepsfoto stationshal Zutphen
Vorig jaar tijdens de diaconale jongerenreis zijn de deelnemers geraakt door het werk in het kindertehuis Kerúb in het dorpje Abud (150 inwoners, een uur rijden van Târgu Mureș). Dit is een kleinschalig particulier initiatief om kinderen op te vangen die thuis geen eerlijke kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Vaak zitten deze kinderen in een vicieuze cirkel van armoede. Kerúb wil deze kinderen ondersteunen maar is nadrukkelijk geen verplicht opvang­huis voor uit huis geplaatste kinderen. De ouders blijven verantwoordelijk, maar de kinderen wordt een kans op een goede opleiding geboden. Kerúb biedt hen basisonderwijs in Abud aan in samenwerking met de basisschool.

Van 18 t/m 25 april is een groepje jongeren uit onze protestantse gemeenten aan het werk geweest in Kerúb. Hieronder volgen hun verhalen:

18 april
19 april
20 april
(later meer)

 
terug
 
 
KerkZIN
Het gezamenlijke kerkblad van de P.G. Warnsveld/Leesten, P.G. Zutphen en de Evangelisch-Lutherse Gemeente ZutphenVoor eerdere uitgaven zie:
meer
 
Direct naar:
 
NIEUW
> Hulp nodig?
> film kindernevendienst
> vacature predikant
> Digitaal doneren. Givt
> Programma BG&O 2020-2021

OVERIG
> Beleidsplan 2019 - 2022
> Kerkdienstrooster t/m februari 2021
Kindernevendienst
> AntependiaOnze kerkdiensten live / on demand:
kerkdienstgemist.nl of via de app
(tips voor gebruik)ADRES MARTINUSKERK 
Kerkplein 1
7231 AE Warnsveld

Kostertelefoon: 06-23530083

ANBI-gegevens:
gemeente / diaconie

 
Privacyverklaring
Klik hier voor de privacyverklaring van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.