PKN
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten
 
Over onze kerkdiensten Over onze kerkdiensten

De kerkdiensten in de Martinuskerk zijn heel afwisselend dankzij de vaste voorgangers en enkele graag gehoorde gastpredikanten, die elk hun eigen stijl hebben. Een aantal kerkdiensten wordt voorbereid met gemeenteleden. We proberen gemiddeld één keer per maand een bijzondere dienst te houden.

Vooruitlopend op Pasen wordt de Paascyclus gevierd, met kerkdiensten op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en in de Paasnacht.
In de Kerstnacht worden er vier kerkdiensten gehouden en op de Kerstmorgen één, elk met een eigen kleur.
Tijdens de Pinksterviering worden zo mogelijk nieuwe lidmaten bevestigd.

Op elke 2e vrijdag van de maand is er om 16.00 uur een kerkdienst in het zorg- en wooncentrum Den Bouw, Abersonplein 9, waar bewoners en anderen welkom zijn.

Doopvieringen
In onze gemeente wordt er bij voorkeur gedoopt tijdens speciale doopdiensten. Deze diensten worden met de doopouders voorbereid. De doopzondagen zijn over het algemeen de eerste zondag van de maand, om de andere maand. De data worden vermeld in het kerkblad.
Het is tijdens doopvieringen alleen toegestaan om in de kerk foto’s te maken als daarover een afspraak is gemaakt met de dienstdoende predikant.

Bloemen
Enkele gemeenteleden zorgen wekelijks voor bloemen tijdens de kerkdienst.
Met Kerst, in de veertigdagentijd en met Pasen maken ze ook liturgische schikkingen en andere fraaie versieringen in de kerk. De bloemen worden na de dienst als groet van de gemeente bij een gemeentelid bezorgd. Indien bekend is dat de betreffende familie hiertegen geen bezwaar heeft, wordt de naam van de geadresseerde in de kerkdienst genoemd.

Voorbeden
Als u wilt dat iemand genoemd wordt bij de voorbeden, en u heeft aan die persoon gevraagd of die dat goed vindt, dan kunt u dat tot en met vrijdagmiddag melden aan de dienstdoende predikant of, als er een gastvoorganger is, aan de scriba. U kunt ook op zondagmorgen een voorbedebriefje invullen, die liggen achterin de kerk.

Kerkdienst Gemist
Sindskort is onze gemeente aangesloten bij Kerkdienstgemist.nl. Alle kerkdiensten worden hier LIVE uitgezonden. Ook wordt alles opgenomen, zodat het ook later kan worden beluisterd of gedownload. Download hiervoor de app "Kerkdienst Gemist" (App Store / Play Store), of ga direct naar www.kerkdienstgemist.nl, zoek op 'Warnsveld' en ga naar de betreffende datum (onder de player staat ook een overzicht van alle opgenomen kerkdiensten). Bij een live-uitzending kunt u simpelweg de afspeelknop op de afbeelding van onze kerk gebruiken. 

Ringleiding
Slechthorenden kunnen gebruik maken van de in de gehele kerk aanwezige ringleiding, indien hun hoorapparaat daarvoor is ingesteld.

Vervoer per auto
Aanvragen hiervoor kunnen ingediend worden bij het secretariaat van de diaconie, tel. 571691 of per e-mail diaconie@pknwarnsveld.nl In verband met het organiseren van vervoer, een verzoek graag tijdig doen.

terug
 
 
KerkZIN
Het gezamenlijke kerkblad van de P.G. Warnsveld/Leesten, P.G. Zutphen en de Evangelisch-Lutherse Gemeente ZutphenVoor eerdere uitgaven zie:
meer
 
Direct naar:
 
NIEUW
> Hulp nodig?
> film paaskuier 2021
> Digitaal doneren. Givt
> Programma BG&O 2020-2021

OVERIG
> Beleidsplan 2019 - 2022
> Kerkdienstrooster t/m mei 2021
Kindernevendienst
> AntependiaOnze kerkdiensten live / on demand:
kerkdienstgemist.nl of via de app
(tips voor gebruik)ADRES MARTINUSKERK 
Kerkplein 1
7231 AE Warnsveld

Kostertelefoon: 06-23530083

ANBI-gegevens:
gemeente / diaconie

 
Privacyverklaring
Klik hier voor de privacyverklaring van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.