PKN
Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten
 
Stiltecentrum in de Martinuskerk Stiltecentrum in de Martinuskerk
Openingstijden
maandag-vrijdag: 11.00-14.00u
zaterdag: gesloten
zondag: 09.00-12.00u

Aangepaste openingstijden i.v.m. de corona-crisis:
maandag t/m zaterdag: 10.00-16.00 uur
zondag: 11.00-16.00 uur


Over het stiltecentrum

Op zaterdag 14 maart 2015 is het stiltecentrum in de Martinuskerk geopend. Een langgekoesterde wens is hiermee in vervulling gegaan. Hiermee hopen we als Martinuskerk een open plek aan te bieden voor gemeenteleden, buurtbewoners, toeristen en andere passanten.
 
Het stiltecentrum is een plek van stilte, bezinning en inspiratie. Een plek in de kerk waar je zo maar even binnen mag lopen wanneer je een moment van rust zoekt, even wil nadenken of mediteren. Een plek om even de drukte en de druk van alle dag los te laten, een kaarsje aan te steken, te verwijlen bij een gedicht, de namen in het gedachtenisboek te lezen, of om zomaar even rustig te zitten.
 
Het stiltecentrum is toegankelijk via de hoofdingang van de kerk. Vanuit het centrum is er zicht op het interieur van de kerk door een glazen deur. Op deze deur treft u een levensboom, naar het ontwerp van Dées Bijwaard.
 
Aan de muur bevindt zich ook een levensboom, vervaardigd door Gerrit Willemsen waarvan de blaadjes bestaan uit gekleurde glazen blaadjes met de namen van de gemeenteleden die in dat jaar zijn gestorven, evenals de namen van kinderen die in dat jaar geboren en gedoopt zijn. De blaadjes zijn vormgegeven door de kunstenaar Alex Willemsen, de namen zijn erin gelaserd door Wilma Smits.

Ook treft u er een prachtig gedicht aan, afkomstig van Ton van Ingen, in dit voorjaar rondom de thematiek ‘levensboom’. Zo zal er ieder seizoen een ander gedicht van Ton van Ingen aanwezig zijn.
Op de tafel treft u een gedachtenisboek, waarin ook de namen vermeld staan van gemeenteleden die zijn gestorven. De voet van de tafel heeft de vorm van een lemniscaat; symbool voor oneindigheid, eeuwige beweging, zonder begin en zonder einde.

 
U bent van harte welkom!
 
terug
 
 
KerkZIN
Het gezamenlijke kerkblad van de P.G. Warnsveld/Leesten, P.G. Zutphen en de Evangelisch-Lutherse Gemeente ZutphenVoor eerdere uitgaven zie:
meer
 
Direct naar:
 
NIEUW
> Hulp nodig?
> film paaskuier 2021
> Digitaal doneren. Givt
> Programma BG&O 2020-2021

OVERIG
> Beleidsplan 2019 - 2022
> Kerkdienstrooster t/m mei 2021
Kindernevendienst
> AntependiaOnze kerkdiensten live / on demand:
kerkdienstgemist.nl of via de app
(tips voor gebruik)ADRES MARTINUSKERK 
Kerkplein 1
7231 AE Warnsveld

Kostertelefoon: 06-23530083

ANBI-gegevens:
gemeente / diaconie

 
Privacyverklaring
Klik hier voor de privacyverklaring van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.